Fábián Éva

Bemutatás

„Fábián Éva [székely származású mesemondó táncház vezető óvodapedagógus] immáron több mint 25 éve énekli a népi hagyományban gyökerező énekeket és tanítja a táncokat a kicsiknek. A dalok mellett mesékkel és játékokkal is elbűvöli a közönséget.”

In: Fábián Éva: Zöld erdőben. = Mese.TV: Egyszervolt.hu honlap
http://mese.tv/page/esik_eso_karikara

„Az Internet Fiesta rendezvénysorozat keretében Fábián Éva mesemondót látta vendégül a Városi Könyvtár – aki ízes, bukovinai székely nyelven mesélt a gyerekeknek sok-sok humorral és improvizációval átszőve. Maguk a kicsik is részesei lehettek a történeteknek, a mesemondó őket is bevonta, tőlük kért segítséget, vagy éppen választ várt kérdéseire.”

In: Fábián Éva mesemondó a Városi Könyvtárban
http://www.ovtv.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=499&Itemid=63

„2003-ban nemcsak a Kalamajka zenekar ünnepelte negyedszázados évfordulóját, hanem az Aprók táncháza is, amelyben kezdettől fogva ők muzsikálnak. Aki pedig a népi hagyományban gyökerező énekeket és táncokat tanítja, aki meséket mond ifjú hallgatóinak, 25 éve nem más, mint Fábián Éva. Ezalatt az idő alatt sokan felnőttek, és most már saját gyermekeiket hozzák az Aranytíz Ifjúsági Centrumba, a Kalamajka táncházba, melynek repertoárjából válogató sorozat második része ez az album.”

In: Fábián Éva és a Kalamajka. Aprók táncházában II. [CD]. = Vitamia: Mesék mindenkinek
http://vitamia.hu/termek/kalamajka__fabian_eva_aprok_tanchazaban_ii.html