Gyurina Éva

Szakmai életút

„Gyurina Éva a Tanítóképző Főiskola elvégzése óta első munkahelyeként dolgozik a Duráckyban.

Gyógypedagógusi oklevelet a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola szurdopedagógiai szakán szerzett. Egyetemi tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karán speciális pedagógia szakon folytatta, majd, már diákotthon-vezető igazgatóhelyettesként végezte el a közoktatási vezető szakirányú továbbképzést.

2007-ben kapott igazgatói megbízást a Somogy megyei Önkormányzat Közgyűlésétől.

2010-től a Somogy Megyei Önkormányzat Duráczky József Óvodája, Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Nevelési Tanácsadója, Diák- és Gyermekotthona Főigazgatója. …

A Duráczky Módszertani Központ a Somogy megyei Önkormányzat egyik legszélesebb feladatellátást végző gyógypedagógiai intézménye. A feladatok tovább bővülnek a siófoki Nevelési Tanácsadó tagintézményként való működtetésével. Az intézmények integrációjával tovább szélesedik a szakszolgálati ellátás, jobban kihasználhatók lesznek a pályázati lehetőségek.

Az intézmény kapuja nyitva áll minden érdeklődő intézmény és pedagógus kolléga előtt. Rendszeresen hospitálnak itt pedagógiai és gyógypedagógiai asszisztensek, védőnők és védőnő hallgatók.”

In: Szélesedő ellátás a Duráckyban. = SONLINE, 2010. június 29.
http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/szelesedo-ellatas-a-durackyban-314012